Školní výlet 7. a 8. třídy

Od středy 19. června do pátku 21. června strávili sedmáci a osmáci na Moravě, a to v Olomouci a jejím blízkém okolí.

Ve středu absolvovali „minikurz přežití“ v pevnosti Radíkov, kde byli rozdělení do týmů a plnili nejrůznější úkoly. Svou zručnost a svoje schopnosti a vědomosti prokazovali při hledání pokladu, v běhu s figurínou na čas, při poznávání přírodnin a chemických látek, střelbě ze vzduchovky a z luku nebo při orientaci na mapě.

Čtvrtek byl pro mnohé z nás fyzicky nejnáročnější. Žáky čekala tříhodinová plavba na raftech po řece Moravě. Žáci si vyzkoušeli spolupráci v týmu při ovládání a řízení raftu na řece a někteří si sáhli až na dno svých sil. Odpoledne následoval zasloužený relax v aquaparku v Olomouci.

Páteční dopoledne jsme strávili na náměstí v Olomouci, kde jsme vystoupali na 75 m vysokou radniční věž. Z ní jsme se kochali výhledem do okolí hanácké metropole a poslechli si zároveň zajímavosti o historii orloje.

Všichni jsme se v pátek vraceli se spoustou nezapomenutelných zážitků a po náročných třech dnech mimo školní lavice jsme se těšili na zasloužený odpočinek.

Mgr. Aneta Moravcová, Mgr. Šárka Dirrová, Mgr. Petr Havliš

Šesťáci poprvé na vícedenním výletě

Poslední chvíle školního roku jsme mimo jiné trávili výletováním. 19. – 21. června jsme se zúčastnili třídenního školního výletu do Lednice a okolí.

První zastávkou našeho putování byl lanový park Hájenka v Břeclavi, ve kterém nám při trasách v korunách stromů tuhla krev v žilách. Třídní soudržnost posílil animační program s názvem Pevnost Boyard. Šesťáci museli spojit svoje síly, aby úspěšně vyřešili zapeklité úkoly a na konci získali odměnu v podobě pokladnice s čokoládovými zlaťáky. Navečer jsme v kempu společně hráli zábavné pohybové hry.

Druhý den jsme trávili především v areálu nádherného lednického zámku, který je zapsán na seznamu světového a kulturního dědictví UNESCO. Během prohlídky jsme navštívili reprezentační sály, kde jsme obdivovali nádherné nástěnné malby, lustry a historický nábytek.

Posilněni chutným a vydatným obědem jsme se vydali koňským spřežením k Janohradu, odtud jsme putovali tentokrát lodí po řece Dyji. Cestou jsme mohli pozorovat jedinečnou faunu a floru. Nejvíce nás zaujal pestrobarevný ledňáček říční.

Další naše kroky vedly k Minaretu, který je nejstarší dochovanou rozhlednou na českém území a zároveň se jedná o jediný minaret v České republice. Spočítali jsme v něm všechny schody.

Třetí a poslední den jsme trávili krátkým rozchodem v Břeclavi a cestou domů. Výlet byl nezapomenutelný a některým žákům se odtud vůbec nechtělo zpět!

Ing. Ivana Seidlová, Mgr. Marcela Popelková