PŘÍPRAVA NA VÝUKU V PLNÉM PROUDU

V posledním srpnovém týdnu už škola pomalu ožívá, i když v ní samozřejmě ještě chybí děti. Na první zářijový den totiž musí být právě pro ně vše přichystáno. Kromě velkého úklidu probíhají přípravy v kmenových třídách a v odborných učebnách. Během prázdnin proběhla rekonstrukce dívčích toalet.

Pedagogové už také zahájili odbornou přípravu na výuku. V pátek 26. srpna jsme měli možnost navštívit brněnské VIDA! science centrum a na vlastní kůži si vyzkoušet výukové programy, které toto centrum pro školy nabízí. V rámci  „ochutnávky“ jsem si vybrala přírodovědně zaměřený program SRDCE NA DLANI. Je určen žákům  8., případně 9. ročníku. Díky skutečnému vepřovému srdci, které je podobné tomu lidskému, jsme mohli objevovat strukturu tohoto orgánu, poznávat jeho jednotlivé části a princip fungování. Vlastní srdce si potom každý poslechl fonendoskopem.  Tento zábavní vědecký park nabízí také na 170 exponátů z oblasti  fyziky, chemie, biologie nebo geologie a je tedy vhodnou alternativou pro výuku přírodovědných předmětů.

Mgr. Šárka Dirrová

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Záruba. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.